Istoric

Din 1992 şi până în prezent TOPO SERVICE s-a dovedit a fi un promotor al noilor tehnologii în sectorul geo-informaţional.

1992

Societatea comercială TOPO SERVICE este înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita, cu un capital social de 360 USD. Cei trei asociaţi fondatori sunt angajaţi ai oficiului de cadastru din judeţul Harghita.

Firma nu are niciun angajat propriu, activitatea este desfăşurată de asociaţi în timpul lor liber.

Dotarea firmei constă dintr-un calculator personal şi un program de calcul topografic. Sediul social este o garsonieră de bloc, închiriată.

Majoritatea lucrărilor realizate au ca obiect stabilirea şi evaluarea terenurilor aflate în patrimoniul societăţilor comerciale din judeţul Harghita.

1996

Se face prima angajare în cadrul societăţii.Primul angajat este unul dintre cei trei asociaţi, care a renunţat la instituţia publică în favoarea sectorului privat. Se retrage un asociat. Se închiriază un alt spaţiu, se fac primele investiţii în echipamente de birotică.

În urma unei infuzii de capital străin TOPO SERVICE se transformă în societate pe acţiuni. Se fac schimbări importante în structura asociaţilor/acţionarilor. Directorul executiv al firmei devine unul din fondatorii societăţii comerciale, Rákossy Botond József.

Se dotează firma cu primele staţii totale SOKKIA, plotter, digitizor etc. Se fac diverse achiziţii de hardware şi software.

Societatea se mută într-un apartament cu două camere aflată în proprietatea firmei.

Primele lucrări topo-cadastrale executate în afara judeţului Harghita sunt în judeţele Satu Mare, Maramureş, Covasna şi Botoşani, în domeniul cadastrului energetic.

1998

Participăm la primele lucrări de cadastru din România de după 1989: lucrări de delimitare cadastrală în judeţele Harghita, Mureş şi Satu Mare, realizând 10 astfel de lucrări pentru tot atâtea unităţi administrativ-teritoriale.

Firma are deja peste 10 angajaţi, achiziţionează un spaţiu mai generos unde îşi transferă sediul la sfârşitul anului.

Dotarea se completează cu primele receptoare GPS.

Delimitare cadastrală comuna Răstoliţa, judeţul Mureş, 1998Materializarea punctelor din reţeaua de ridicare cu bornă (Delimitare cadastrală comuna Răstoliţa, judeţul Mureş, 1998)

Documentaţie topo-cadastrală pentru LEA 400 kV Porţile de Fier – Urecheşti, 2001Determinarea săgeţilor la Porţile de Fier I. (Documentaţie topo-cadastrală pentru LEA 400 kV Porţile de Fier – Urecheşti, 2001).

Cadastru energetic, TRANSELECTRICA S.A. – ST Cluj, 2002Recunoaşterea terenului la LEA 400 kV Roşiori – Mukacevo (Cadastru energetic, TRANSELECTRICA S.A. – ST Cluj, 2002)

2005

Printre clienţii noştri consacraţi se numără trei sucursale ale TRANSELECTRICA: Sibiu, Cluj şi Bucureşti.

Preluăm contractul pentru realizarea sistemul informaţional specific domeniului imobiliar-edilitar în municipiul Miercurea-Ciuc.

Pe lângă hărţile stradale ale mai multor localităţi din ţară, redactăm şi publicăm Atlasul ilustrat la judeţului Harghita (Hargita - Képes Megyeatlasz): o publicaţie care - pe lângă descrierea celor 240 de localităţi din judeţ, conţine hărţile stradale ale tuturor localităţilor şi peste 160 de fotografii.

Firma achiziţionează clădirea cu trei nivele în care îşi are sediul actual. Se fac noi investiţii pentru dotarea firmei cu echipamente topo-geodezice marca LEICA, echipamente IT şi autoturisme.

2006

TOPO SERVICE începe realizarea cadastrului general în municipiul Miercurea-Ciuc, fiind prima localitate din România unde este demarată astfel de lucrare.

TRANSGAZ devine clientul nostru: contractele de servicii topo-cadastrale se derulează în judeţele Harghita, Mureş, Vaslui, Iaşi, Cluj, Bihor, Sălaj.

2008

Consorţiul format din DIGICART KFT. şi TOPO SERVICE SA câştigă licitaţia organizată de ANCPI pentru conversia documentaţiilor cadastrale şi realizarea unei baza de date cadastrale în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bihor, Mureş şi Bistriţa-Năsăud.

Acelaşi consorţiu începe realizarea sistemul informaţional specific domeniului imobiliar-edilitar în municipiul Oradea.

Numărul de angajaţi atinge cifra 60.

Se fac investiţii importante în automatizarea proceselor tehnologice.

2009-2012

Prin programul guvernamental MINIMIS firma se dotează cu cele mai performante echipamente GPS marca TOPCON precum şi echipamente IT de ultimă generaţie.

Se face restructurarea firmei, punând accent în special pe calitatea resurselor umane.

Au fost contractate lucrări de specialitate în domeniul cadastrului energetic în zonele de activitate ale sucursalelor TRANSELECTRICA din Bacău, Timişoara, Piteşti şi Bucureşti, precum şi ale ELECTRICA TRANSILVANIA SUD.

ROMGAZ devine clientul nostru.

Contractul de servicii încheiat cu E.ON se derulează în majoritatea judeţelor din regiunile Centru, Nord-Vest, Vest, Nord-Est.

Participăm la proiectul APIA de controlul pe teren al modului de utilizare a terenurilor agricole.

Participăm la poiectul LUCAS de culegere şi prelucrare a datelor privind acoperirea terenurilor, în judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Harghita şi Covasna.

Related Articles

Informații utile

Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”
„Sistem pentru crearea, prelucrarea şi furnizare unor informaţii geospaţiale pe web tip Business to Consumer”
MageNet User ID 5c7df33553f41a8d07bb96531b15939b